Korte bio Als judoka won ik 18 medailles op EK, WK en Olympische Spelen. Nu ben ik actief als judotrainer, sportbestuurder en spreker. Ik ben Chef de Mission voor de Jeugd Olympisch Spelen in 2014 & 2018 en ben voorzitter van Survivalrun Bond Nederland. Heb je een vraag? Neem contact op!
DVD Total Judo Wil jij ook zo goed worden in judo? Bestel dan de dubbel-DVD Total Judo! In 160 minuten leg ik tot in detail uit hoe ik mijn judosysteem heb ontwikkeld. Interviews, 25 technieken en 110 wedstrijdbeelden. Meer info vind je op totaljudo.nl.

Voorzitter Survivalrun Bond Nederland

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 5 juni 2015 ben ik toegetreden tot het bestuur van de Survivalrun Bond Nederland (SBN) en aangesteld als voorzitter. Sinds 2013 train ik enthousiast voor survivalrun en ik heb inmiddels tientallen runs in het land gelopen. De sport en de sfeer spreken me erg aan! Ik zet me nu ook op sportbestuurlijk gebied in om de survivalrun te helpen in haar groeiende bestaan. Survivalrun heeft veel potentie en tegelijkertijd veel uitdagingen in de komende jaren en ik wil die graag aangaan, samen met het bestuur en de vele gedreven leden en organisaties.

Survivalrun Bond Nederland

De Survivalrun Bond Nederland (SBN) is opgericht in 1991 door een aantal organisaties die survivalruns organiseerden in het oosten van ons land. De SBN is uitgegroeid tot de nationale sportbond voor survivalrun, een typisch Nederlandse tak van sport en is sinds 2019 volwaardig lid van sportkoepel NOC*NSF. Momenteel heeft de SBN circa 12.000 aangesloten leden; dit aantal groeit al jaren met ongeveer 20%. Particuliere wedstrijdorganisaties richten zich op de organisatie van hun jaarlijkse survivalruns (circa 40 per jaar). Deze runs worden verspreid door Nederland (en twee in België) gehouden. Het aantal deelnemers per run variëert van enkele honderden tot ongeveer 1500 per dag. Ruim 70 trainingsgroepen hebben zich aangesloten bij de SBN. Zij verzorgen op hun eigen terrein trainingen voor jong en oud. Mijn rol van voorzitter is, net als die van de andere bestuursleden, een onbezoldigde functie. Het bestuur wordt ondersteund door vier regio’s en zeven commissies die ieder op hun specialisme het bestuur adviseren.
Home Home Contact