Korte bio Als judoka won ik 18 medailles op EK, WK en Olympische Spelen. Nu ben ik actief als judotrainer, sportbestuurder en spreker. Ik was Chef de Mission voor de Jeugd Olympisch Spelen in 2014 & 2018 en ben directeur van Survivalrun Bond Nederland. Heb je een vraag? Neem contact op!
DVD Total Judo Wil jij ook zo goed worden in judo? Bestel dan de dubbel-DVD Total Judo! In 160 minuten leg ik tot in detail uit hoe ik mijn judosysteem heb ontwikkeld. Interviews, 25 technieken en 110 wedstrijdbeelden. Meer info vind je op totaljudo.nl.

Chef de Mission

De Youth Olympic Games (YOG) zijn de Olympische Spelen voor talenten van 14 t/m 18 jaar. Dit evenement wordt sinds 2010 elke vier jaar georganiseerd door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het gastland. Alle landen ter wereld nemen deel, in totaal komen 4000 jonge sporters in actie. De doelstelling is om de talenten te laten presteren en ervaring te laten opdoen om het vak van topsporter in een multisportomgeving te leren. In opdracht van NOC*NSF leidde ik als chef de mission de Nederlandse afvaardiging voor de zomeredities van 2014 en 2018. De voorbereiding startte anderhalf jaar voor het evenement met een projectteam van NOC*NSF. We overleggen met IOC, organisatiecomité, sportbonden, coaches en sporters. Uiteindelijk reist de Nederlandse afvaardiging (sporters, coaches, medische staf en begeleiders) af naar het evenement. Mijn taken zijn om, samen met het projectteam, de juiste contacten te leggen, vergaderingen voor te zitten, bijeenkomsten te organiseren, het proces van selectie en kwalificatie te bewaken en vorm te geven aan de afvaardiging. Uiteindelijk leidt dit tot de reis en het verblijf tijdens de YOG, waar in een topsportklimaat gewerkt wordt om optimaal te presteren. Drie oud-topsporters zijn chef de mission van een Olympisch jeugdevenement. Naast mijzelf zijn dat Pieter van den Hoogenband (midden, Summer European Youth Olympic Festival) en Carl Verheijen (rechts, Winter Youth Olympic Games).

Youth Olympic Games 2014 Nanjing

De tweede zomereditie van de YOG werd in augustus 2014 gehouden in het Chinese Nanjing. Nederland vaardigde 41 atleten af in 13 verschillende sporttakken. Inclusief coaches en begeleiders bestond het gehele team uit 70 mensen. We zijn drie weken in Nanjing geweest, waarna 24 atleten met een medaille terugkeerden naar Nederland.     website YOG Nanjing 2014

Youth Olympic Games 2018 Buenos Aires

In 2018 was het Argentijnse Buenos Aires gastheer voor de YOG. Mijn werkzaamheden begonnen in januari 2017. In mei 2018 beozcht ik de stad voor het chefs de missionseminar. In oktober reisden we met een delegatie van 70 personen voor drie weken af naar Argentinië.     website YOG Buenos Aires 2018
Home Home Contact