Korte bio Als judoka won ik 18 medailles op EK, WK en Olympische Spelen. Nu ben ik actief als judotrainer, spreker en dagvoorzitter. Ik ben Chef de Mission voor de Jeugd Olympisch Spelen in 2014 & 2018 en ben voorzitter van Survivalrun Bond Nederland. Heb je een vraag? Neem contact op!
DVD Total Judo Wil jij ook zo goed worden in judo? Bestel dan de dubbel-DVD Total Judo! In 160 minuten leg ik tot in detail uit hoe ik mijn judosysteem heb ontwikkeld. Interviews, 25 technieken en 110 wedstrijdbeelden. Meer info vind je op totaljudo.nl.

Chef de Mission

De Youth Olympic Games (YOG) zijn de Olympische Spelen voor talenten van 14 t/m 18 jaar. Dit evenement wordt sinds 2010 elke vier jaar georganiseerd door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het gastland. Alle landen ter wereld nemen deel, in totaal komen ca. 3800 jonge sporters in actie. De doelstelling is om de talenten te laten presteren en ervaring te laten opdoen om het vak van topsporter in een multisportomgeving te leren. In opdracht van NOC*NSF leid ik als chef de mission de Nederlandse afvaardiging voor de zomeredities van 2014 en 2018. De voorbereiding start anderhalf jaar voor het evenement met een projectteam van NOC*NSF. We overleggen met IOC, organisatiecomité, sportbonden, coaches en sporters. Uiteindelijk reist de Nederlandse afvaardiging (sporters, coaches, medische staf en begeleiders) af naar het evenement. Mijn taken zijn om, samen met het projectteam, de juiste contacten te leggen, vergaderingen voor te zitten, bijeenkomsten te organiseren, het proces van selectie en kwalificatie te bewaken en vorm te geven aan de afvaardiging. Uiteindelijk leidt dit tot de reis en het verblijf tijdens de YOG, waar in een topsportklimaat gewerkt wordt om optimaal te presteren. Drie oud-topsporters zijn chef de mission van een Olympisch jeugdevenement. Naast mijzelf zijn dat Pieter van den Hoogenband (midden, Summer European Youth Olympic Festival) en Carl Verheijen (rechts, Winter Youth Olympic Games).

Youth Olympic Games 2014 Nanjing

De tweede zomereditie van de YOG werd in augustus 2014 gehouden in het Chinese Nanjing. Nederland vaardigde 41 atleten af in 13 verschillende sporttakken. Inclusief coaches en begeleiders bestond het gehele team uit 70 mensen. We zijn drie weken in Nanjing geweest, waarna 24 atleten met een medaille terugkeerden naar Nederland.     website YOG Nanjing 2014

Youth Olympic Games 2018 Buenos Aires

In oktober 2018 zal het Argentijnse Buenos Aires gastheer zijn voor de YOG. Mijn feitelijke werkzaamheden zijn in januari 2017 begonnen. De kwalificatieperiode verschilt per sport, maar gedurende 2017 en 2018 zal het Youth Olympic TeamNL zich gaan vormen. Zoals gebruikelijk zal ik een aantal maanden voor het evenement de stad bezoeken voor het chefs de missionseminar. Gedurende een aantal dagen zullen de afgevaardigden van alle landen gebriefd worden over de komende YOG.     website YOG Buenos Aires 2018
Home Home Contact