Korte bio Als judoka won ik 18 medailles op EK, WK en Olympische Spelen. Nu ben ik actief als judotrainer, spreker en dagvoorzitter. Ik ben Chef de Mission voor de Jeugd Olympisch Spelen in 2014 & 2018 en ben voorzitter van Survivalrun Bond Nederland. Heb je een vraag? Neem contact op!
DVD Total Judo Wil jij ook zo goed worden in judo? Bestel dan de dubbel-DVD Total Judo! In 160 minuten leg ik tot in detail uit hoe ik mijn judosysteem heb ontwikkeld. Interviews, 25 technieken en 110 wedstrijdbeelden. Meer info vind je op totaljudo.nl.

Survivalrun

Survivalrun is hardlopen over een lang off-road parcours met daarin hindernissen die vaak zijn opgebouwd uit balken, netten, touwen en banden. Daarnaast kom je vaak opdrachten tegen als boogschieten, kanoën, voorwerpen sjouwen, houthakken en doorwaden. Een combinatie van kracht, uithoudingsvermogen, techniek en doorzettingsvermogen is vereist om alle hindernissen op de juiste wijze te volbrengen. In 2009 deed ik samen met mijn broer eenmalig een survivalrun in Vlaardingen. In mei 2013 deed ik dat nogmaals en werd toen ook lid van de plaatselijke trainingsgroep. Ik kreeg de smaak te pakken en tegenwoordig loop ik bijna maandelijks een survivalrun in het land. Sinds 5 juni 2015 ben ik voorzitter van de Survivalrun Bond Nederland.

Wedstrijdlicentie

De Survivalrun Bond Nederland (SBN) heeft een kalender met daarop de wedstrijden die door aangesloten organisaties worden gehouden. Je kunt deelnemen als recreant of je kunt je kwalificeren voor een wedstrijdlicentie en uitkomen in één van de zes wedstrijdcategorieën. Je resultaten tellen dan mee voor het algemeen klassement dat aan het einde van het seizoen bepaalt wie zich in die wedstrijdklasse de klassementswinnaar survivalrun mag noemen. Vanaf seizoen 2015/2016 kom ik als wedstrijdloper uit in het klassement voor Middellange Survivalrun (MSR). Daarin zijn de parcoursen ongeveer 13km lang en ben ik zo’n 2 uur onderweg. Ik heb niet de illusie dat ik zal meestrijden om de Nederlandse titel, de mannen in de top van dat klassement zijn veel te snel voor mij. In het veteranenklassement 40+ kan ik een bescheiden rol spelen. Mijn persoonlijke uitdaging is er niet minder om; ik wil mezelf testen, verbeteren en ontdekken tot hoever ik kan komen. Jaarlijks neem ik deel aan ongeveer 10 survivalruns, meestal in mijn wedstrijdklasse.
Hobby Survivalrun Vissen Vistrips
Home Home Contact