Korte bio Als judoka won ik 18 medailles op EK, WK en Olympische Spelen. Nu ben ik actief als judotrainer, sportbestuurder en spreker. Ik was Chef de Mission voor de Jeugd Olympisch Spelen in 2014 & 2018 en ben directeur van Survivalrun Bond Nederland. Heb je een vraag? Neem contact op!
DVD Total Judo Wil jij ook zo goed worden in judo? Bestel dan de dubbel-DVD Total Judo! In 160 minuten leg ik tot in detail uit hoe ik mijn judosysteem heb ontwikkeld. Interviews, 25 technieken en 110 wedstrijdbeelden. Meer info vind je op totaljudo.nl.

Leren van de expert

Regelmatig geef ik clinics in het land. De inhoud van die clinics is altijd weer anders. Soms ga ik aan de slag met kleine groepen volwassenen die nooit eerder gejudood hebben, soms sta ik voor een groep van 300 fanatieke judoka's. Elke groep en elk individu krijgt zijn eigen aanpak. Veiligheid en plezier staan voorop! Voor een beginner is het mooie ervaring om eens een judopak aan te trekken, de mat op te stappen en te voelen wat het is om iemand vast te pakken, te werpen of in een houdgreep te houden. Voor de ervaren judoka's is het natuurlijk interessant om de fijne kneepjes van het vak te leren. In 15 jaar topjudo heb ik een groot arsenaal aan technieken opgebouwd. Maar soms zorgen kleine aanwijzingen al voor grote verbeteringen!

Voor judoka’s

Al meer dan 15 jaar geef ik regelmatig clinics aan judoka's. Meestal bij judoclubs, soms bij trainingsstages of andere evenementen. Het zijn altijd bijzondere dagen met veel plezier voor alle deelnemers. Elke clinic is weer anders. Soms zijn het de allerkleinsten die de mat op gaan, een andere keer is het een groep doorgewinterde wedstrijdjudoka's. Iedereen wordt op zijn wenken bediend, want alle facetten van het judo heb ik doorlopen. Als klein mannetje was ik zelf zenuwachtig voor mijn bandexamen of club- kampioenschap. Als topjudoka ken ik ondertussen alle stijlen van het mondiale judo en heb ik vele medailles gewonnen op EK, WK en Olympische Spelen.

Van klein tot groot

De kleinste judoka's leren spelenderwijs de judobewegingen en krijgen de kans om een wedstrijd tegen een Olympisch kampioen te maken. Natuurlijk gaat niemand naar huis zonder foto en handtekening, maar dat geldt uiteraard ook voor de ouderen. Bij de jeugdjudoka's behandel ik de belangrijke basisvaardigheden van het judo. Er is zoveel te winnen met eenvoudige verbeteringen, maar dan moet je het wel zien! Door uitgebreide ervaring en zelf tienduizenden keren trainen, kan ik snel en duidelijk aangeven waar de winst te behalen is. Bij de ervaren judoka's kan ik me helemaal uitleven. Specifieke wedstrijd-technieken die ik ontwikkeld heb, kan ik in detail behandelen. Soms ogenschijnlijk kinderlijk eenvoudig, soms uitermate spectaculair. Alles is in de harde praktijk getest en geperfectioneerd.

Nog nooit gejudood?

Nooit gejudood? Geen probleem! Kennismaken met judo is bijzondere ervaring. In een judopak de mat op stappen is al apart, laat staan iemand vastpakken om hem of haar proberen te werpen. Een judoles voor nieuwelingen begint met een eenvoudige warming-up. Vervolgens besteed ik aandacht aan het valbreken: hoe val je zonder een centje pijn? Daarna komen de basishandelingen van het judo aan bod, zoals het vastpakken, werpen en een houdgreep maken. Fanatiekelingen kunnen desgewenst met elkaar of met mij de strijd aangaan. Lukt het jou om een olympisch kampioen te vloeren? Of lig je plots bovenop mijn schouders...? De inhoud van elke clinic kan anders zijn, elke groep heeft zijn eigen kenmerken en wensen, maar veiligheid en plezier staan altijd voorop! Ik heb een ruime ervaring in het geven van clinics en judolessen en ben gediplomeerd judoleraar.
Home Home Contact
Clinics Judoclinics Voorbeelden
voorbeelden