Korte bio Als judoka won ik 18 medailles op EK, WK en Olympische Spelen. Nu ben ik actief als judotrainer, sportbestuurder en spreker. Ik was Chef de Mission voor de Jeugd Olympisch Spelen in 2014 & 2018 en ben directeur van Survivalrun Bond Nederland. Heb je een vraag? Neem contact op!
DVD Total Judo Wil jij ook zo goed worden in judo? Bestel dan de dubbel-DVD Total Judo! In 160 minuten leg ik tot in detail uit hoe ik mijn judosysteem heb ontwikkeld. Interviews, 25 technieken en 110 wedstrijdbeelden. Meer info vind je op totaljudo.nl.

Survivalrun Bond Nederland

De Survivalrun Bond Nederland (SBN) is opgericht in 1991 door een aantal organisaties die survivalruns organiseerden in het oosten van ons land. De SBN is uitgegroeid tot de nationale sportbond voor survivalrun, een typisch Nederlandse tak van sport en is sinds 2019 volwaardig lid van sportkoepel NOC*NSF. Momenteel heeft de SBN ruim 13.000 seizoensleden, naast een nog groter aantal unieke dagleden. Deze aantal groeien al jaren met 10 tot 20%. Particuliere wedstrijdorganisaties richten zich op de organisatie van hun jaarlijkse survivalruns (circa 40 per jaar). Deze runs worden verspreid door Nederland (en één in België) gehouden. Het aantal deelnemers per run variëert van enkele honderden tot ongeveer 1500 per dag. Ruim 80 trainingsgroepen hebben zich aangesloten bij de SBN. Zij verzorgen op hun eigen terrein het hele jaar door trainingen voor jong en oud. Van voorzitter naar directeur Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 5 juni 2015 ben ik toegetreden tot het bestuur van de Survivalrun Bond Nederland (SBN) en aangesteld als voorzitter. Sinds die tijd is de SBN fors gegroeid: in ledenaantal, aangesloten organisaties, evenementen, begroting en medewerkers. Het takenpakket van de voorzitter groeide navenant mee, ook ingegeven door mijn eigen ambitie om de sport en de organisatie te professionaliseren. De SBN kwam in 2019 op een punt dat er sterke behoefte was aan een directursfunctie. Van alle sportbonden in Nederland zonder directeur was de SBN veruit de grootste in leden en begroting. In oktober 2015 ben ik afgetreden als voorzitter en in december 2019 ben ik aangenomen als de eerste directeur. Dit was mogelijk na instemming van de leden in onze ALV.
Zakelijk Mijn ambitie Curriculum vitae Survivalrun Bond Nederland Jeugd Olympische Spelen
Home Home Contact