Korte bio Als judoka won ik 18 medailles op EK, WK en Olympische Spelen. Nu ben ik actief als judotrainer, sportbestuurder en spreker. Ik was Chef de Mission voor de Jeugd Olympisch Spelen in 2014 & 2018 en ben directeur van Survivalrun Bond Nederland. Heb je een vraag? Neem contact op!
DVD Total Judo Wil jij ook zo goed worden in judo? Bestel dan de dubbel-DVD Total Judo! In 160 minuten leg ik tot in detail uit hoe ik mijn judosysteem heb ontwikkeld. Interviews, 25 technieken en 110 wedstrijdbeelden. Meer info vind je op totaljudo.nl.
Bekijk ook de voorbeelden als spreker vanaf 2016! Voorbeelden als spreker of dagvoorzitter (2013-2015): 2015: Huldiging judoka’s Budokan Rotterdam 2015: Presentatie over doelen & ambities - Sittard 2015: Presentatie na judoclinics - Tubbergen 2015: Dagvoorzitter bij kennisevenement op Outdoor Gelderland 2015: Presentatie bij Medas Meeting - Muiden Tijdens de jaarlijkse Medas Meeting komen advocaten en medisch adviseurs bijeen om met elkaar van gedachten te wisselen over juridische vraagstukken in de medische wereld. Het thema voor 2015 was Pijn. Ik hield een verhaal over de rol van pijn in de topsport: Pijn als vriend & vijand. 2015: Presentatie bij Aqualectra - Heerhugowaard Als kick-off voor hun project ‘Plezier in je werk’ hield ik bij het bedrijf Aqualectra een verhaal over essentiële factoren om met plezier en motivatie aan het werk te zijn.   2015: Presentatie OSG De Ring van Putten - Spijkenisse Voor leerlingen en ouders van de Openbare Scholengemeenschap in Spijkenisse hield ik een verhaal over ambitie, motivatie en kansen pakken. 2014: Opening vestiging Lyceo Dordrecht Lyceo is een organisatie die examentraining en huiswerkbegeleiding aanbiedt. In Dordrecht werd een nieuwe vestiging geopend en bij die gelegenheid hield ik een verhaal over motivatie en het benutten van kansen. 2014: Presentatie voor wintersportwinkeliers in Oostenrijk Branche-organisatie FGHS organiseerde voor 500 winkeliers, consumenten en sportmerken hun jaarlijkse Winter Event in Sölden, Oostenrijk. Hierbij wordt gedurende drie dagen het nieuwste materiaal op het gebied van wintersport uitgetest op de pistes. ‘s Avonds hield ik een verhaal over topsport. 2014: Presentator Sportgala Frits van der Werff Sportinstituut Frits van der Werff in Hoorn vierde haar 45-jarig bestaan met een Sportgala in het plaatselijke theater. 600 leden, relaties en belangstellenden zagen demonstraties, show, verhalen en veel sport. Ik was de presentator van de avond. 2014: Presentatie op banenmarkt in Sittard Op de Limburgse banenmarkt gaf ik vier keer een presentatie over het kiezen en nastreven van doelen. De weg is soms vol hobbels en vereist aanpassing en improvisatie. 2014: Presentatie voor running winkeliers Mijn sponsor Adidas organiseerde een informatie-avond voor running winkeliers. Ik hield een verhaal over mijn topsoort en mijn nieuwe enthousiasme voor hardlopen en vooral survivalrun.

2014: Verhaal voor Bas van de Goor Foundation

Sportcollega Bas van de Goor zet zich met zijn Foundation al jaren in om te laten zien dat sport en diabetes prima samengaan. Dit jaar ging de Foundation met een groep mensen met diabetes een week trekken door IJsland. Naar aanleiding van mijn avonturen tijdens Expeditie Poolcirkel had Bas mij gevraagd mijn ervaringen en tips te delen met het reisgezelschap aan de vooravond van hun trip. 2014: Presentatie + judoclinic voor Staatsloterij Voor een nieuw team bij de Staatloterij heb ik een verhaal gehouden over samenwerken en de meerwaarde van het individu en het teambelang. Dit team moest elkaar gaan vinden in een nieuwe organieke samenstelling. Na mijn verhaal zijn we de judomat opgestapt en hebben de medewerkers kunnen kennismaken met judo, maar hebben vooral ook elkaar beter leren kennen.

2014: Presentatie + judoclinic voor Rabobank

In mei was ik tweemaal in Oldenzaal om een presentatie + judoclinic te geven voor Rabobank. Voor een groep van 40 medewerkers hield ik een verhaal over samenwerken en het belang van feedback, vertrouwen en open communicatie om tot een optimaal (team)resultaat te komen. Na mijn verhaal gingen we de judomat op voor een judoclinic. Hierin konden de deelnemers kennismaken met judo, maar vooral met elkaar, in een setting die ongebruikelijk, maar ongedwongen was. Het waren leuke middagen!  

2014: Gastheer op Olympisch Gala van Right to Play

Twee dagen na de Olympische Winterspelen van Sochi organiseerde Right to Play in samenwerking met NOC*NSF het Olympisch Gala 2014. 320 Gasten (waaronder veel Olympische sporters) genoten van een chique diner en een bijzonder programma. Het doel van de avond was het vieren van de Nederlandse successen van Sochi én geld ophalen voor de sport- en spelprogramma’s van Right to play. Ik was de gastheer van de avond. Ik introduceerde, interviewde gasten en praatte het programma aan elkaar. Het was een zeer geslaagde avond met een totaalopbrengst van €430.000.

2014: Opening judotoernooi Vlaardingen

Mijn eerste judotoernooi buiten mijn eigen judoclub maakte ik in 1981 in mijn geboorteplaats Vlaardingen. Het was toen de eerste editie van het NVC-toernooi. Inmiddels is dit Groot Vlaardingen judotoernooi één van de langstlopende toernooien in Nederland. Ik opende dit jaar de 34e editie in de hal waar ik vaak zelf heb deelgenomen. Ik vertelde over mijn eigen ervaringen en over de rol van dit toernooi voor het judo in Nederland. De basis van alle Nederlandse topjudoka’s ligt bij toernooien als deze. Vele vrijwilligers maken het elk jaar mogelijk dat honderden jonge judoka’s zich met elkaar kunnen meten.

2014: Presentatie voor Vellesan College

Het Vellesan College is een middelbare school in IJmuiden met aparte sportklassen. De leerlingen die kiezen voor dit sportprofiel krijgen extra sportlessen. Het Vellesan startte hier 15 jaar geleden mee en dat was aanleiding voor een jubileumdag. Voor 200 leerlingen gaf ik een presentatie over de rol en meerwaarde van sport in combinatie met onderwijs. Vervolgens gaf ik aan een groep leerlingen een judoclinic.

2013: Presentatie voor Sportvisserij Nederland

Op de Algemene Ledenvergadering van Sportvisserij Nederland sprak ik over topsport en wedstrijdvissen. Sinds 2013 is Sportvisserij Nederland lid van het NOC*NSF en daarmee is het wedstrijdvissen dichter naar de reguliere sportwereld toegekropen. Ik heb uitgelegd wat topsportbeleving is en hoe selecties voor nationale teams en kampioenschappen worden samengesteld.

2013: Workshop voor Capgemini

Voor 50 young professionals van Capgemini verzorgde ik een workshop over coaching en gecoacht worden. Ik vertelde over coaching in de topsport en welke eigenschappen voor een coach van belang zijn. Aan de hand van stellingen en dillema’s gingen de deelnemers eerst met met elkaar en daarna met mij in discussie. Foto: Jaap van der Heijden

2013: Dagvoorzitter afsluiting Olympisch Vuur 2028

Op het afsluitend congres van Olympisch Vuur 2028 in Tilburg was ik de dagvoorzitter. Ik introduceerde en interviewde de sprekers en leidde de ronde-tafel- gesprekken.

2013: Presentatie voor Ondernemers Kontakt Arnhem

Voor 200 ondernemers uit Arnhem hield ik een presentatie over samenwerken om tot topprestaties te komen. Bij deze bijeenkomst op Sportcentrum Papendal gingen Olympisch hockeykampioen Stephan Veen, Jochem Schellens en ik in discussie met elkaar en de zaal.

2013: Dagvoorzitter Nationale Budodag

De Judobond Nederland organiseerde in 2013 haar eerste Nationale Budodag. Op sportcentrum Papendal kwamen ruim 600 leden van de JBN bijeen voor clinics, presentaties, trainingen en discussiefora. Ik was de dagvoorzitter en leidde de plenaire onderdelen van het programma.

2013: Presentatie op congres NLcoach

De belangenorganisatie voor trainers & coaches in de sport, NLcoach, organiseerde een congres over coaching van 12-21-jarigen. Ik hield een presentatie tijdens de plenaire sessie over mijn ideeën over het coachen en begeleiden van deze jonge talenten naar de top. Ik sprak over mijn eigen ervaringen als jonge judoka en als bondscoach van de junioren.

2013: Dagvoorzitter kick-off Mission 2016 NOC*NSF

In het Olympisch stadion in Amsterdam organiseerde NOC*NSF een interne bijeenkomst met partners en sponsoren. Mission 2016 is het gezamelijk streven naar een optimaal prestatieklimaat op weg naar de Olympische Spelen van 2014 & 2016. Ik was de dagvoorzitter van deze kick-off meeting. Ik introduceerde en interviewde gasten en sprekers en leidde het publiek door het programma. Bekijk ook de voorbeelden als spreker vanaf 2016!
Home Home Contact